Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Deník spisovatele – ženy, buďte jako muž, vzmužte se konečně už!

Kdyby neuvízla celá Evropa v pandemické krizi, bylo by to asi až legrační, že právě aparát EU, který je příkladem genderové rovnosti, prokazuje tak do nebe volající neschopnost.

Kdyby neuvízla celá Evropa v pandemické krizi, bylo by to asi až legrační, že právě aparát EU, který je příkladem genderové rovnosti, prokazuje tak do nebe volající neschopnost. Šéfka komise EU, von der Leyenová, dnes zvládá evropskou vakcinaci s obdobným úspěchem, s jakým před časem vedla německou armádu. Jenže na tom zkrátka nesejde, hlavně když je ženou, kterou se hodí odložit někam výš. Německý ministr zdravotnictví, Spahn, který jednal s firmou Pfizer o vakcíně přímo, si ulevil, že kyperské komisařce pro zdraví, jež má na starosti očkování, neberou ve Pfizeru ani telefon, a označil to peprným slovem „Scheisse!“      

Řekněme si na rovinu, že už dávno nejde o schopnosti. Pohybujeme se ve světě zdání, v němž se necháváme opít rohlíkem. Všem, kdo věří ideologii korektnosti, doporučuji studovat historii. Když mi bylo dvacet, koupil jsem si ve výprodeji marx-leninské spisy, které se oficiálně skartovaly. Chtěl jsem vědět, proč omámily tolik národů, a když jsem přečetl Kapitál nebo Materialismus a empiriokriticismus, pochopil jsem, že nešlo o ekonomii nebo o filosofii, ale vždy o politiku. Stejně tak i dnes nejde o emancipaci, ale už po léta o politiku, která proti sobě staví skupiny lidí, a největším zlem je to, že staví ženy proti mužům.

Vypadá to skoro až nevinně, např. takový Netflix. Progresivní digitální kanál, s mimořádným dopadem na myšlení. Vyrábí filmy, které jsou stejně vylhané jako kdysi normalizační televize. Kvalitní řemeslo je sugestivní, takže se nad ním leckdo ani nepozastaví. Například Dámský gambit, to je skutečná perla. Geniální šachistka ze šedesátek, která nikdy nežila. Tak dokonalá manipulace lidí se hned tak nevidí. Nejenže se potlačuje realita, ona se už i zpětně vymýšlí! Co mi na tom vadí? Ta nepřiměřená snaha vyrábět umělé hrdinky, navzdory pravdě. O to větší pád přichází v realitě, v níž genialitu vystřídá neschopnost.

Hádám, že se blíží doba, kdy zrušíme i Gaussovu křivku. Tu, která zkoumá rozložení inteligence u mužů a žen. Je to zase jen biologie a genderistkám se jistě zježí chlupy na těle: ženy víc vyplňují průměr a muži jsou častěji buď debily nebo génii. Snad proto v šedesátkách kraloval šachům Bobby Fischer a ne vylhaná figura. To nic nemění na tom, že dnes může být každý z nás kýmkoliv. Stačí jen chtít a tvrdě pracovat, pak může být takovým, jakým chce. A o tom se dá točit! Třeba i o budoucí mistryni v šachu, která dá šachmat nějakému géniovi. A nemusí to být právě zrůdička, co hází šovinisticky panenky do koše.   

Každá ideologie je opium lidstva, ať už jde o náboženství, marxismus nebo politickou korektnost. Je s podivem, kolik lidí se nechá omámit, nebo se na lži přímo podílí. Z nenápadné tendence se stane duch doby, který ovládá lidi, jako kdyby byli roboti. Mluví ve frázích, projevují se tendenčně, ruší to, co se vymyká, a říkají tomu dezinformace. Vše je za státní peníze, dotované, nic výjimečného se nepřipouští. To je to, co mi na tom vadí, šedivost světa zdání, ve kterém se špatně tvoří. Není nic, co by pomáhalo v růstu, co by mi přinášelo inspiraci...  

Každopádně je děsivá představa, kdyby EU nedej bůh napadlo Rusko, jestli by paní von der Leyen projevila ve válce obdobnou mužnost, rozhodnost a odvahu, s jakou dnes řeší pandemickou krizi.

Ukázka z knihy Deník spisovatele

Autor: Jan Klar | neděle 14.2.2021 18:32 | karma článku: 24,32 | přečteno: 359x
  • Další články autora

Jan Klar

Nesmrtelné Otázky Václava Moravce

Ředitelé České televize se celkem pravidelně střídají, ale Václav Moravec a jeho Otázky zůstávají: Je na tom až něco zvrhlého, když si uvědomíme cestu mladého novináře k dnešní konformitě.

5.12.2023 v 11:52 | Karma: 38,65 | Přečteno: 1611x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Když koně umírají na Taxisově příkopu

Tuším, že to napsal K. Čapek, že vrchol animální krásy ztělesňuje hlava německého ovčáka a nejsem si jistý, že možná dodal, že i hlava tygra. Já bych k tomu přidal zjev závodního koně, před dostihem, jak jsem ho vídal

11.10.2023 v 11:52 | Karma: 21,18 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Poplatky ČT a ČRo je holý masochismus

Vynechám Českou televizi a její angažovanou bezduchost (zejména ve zpravodajství a publicistice) a napíšu něco o rozhlasu, na něhož platím taktéž povinné poplatky.

20.9.2023 v 11:52 | Karma: 33,42 | Přečteno: 903x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Utrýzněná moderátorka Linda Bartošová

Ten utrýzněný tón, který žadoní o pozornost, jako kdyby byl pro dnešní mladé ženy typický. Asi bych si dalšího „munchovského“ výkřiku nevšiml, kdyby se jistá Linda Bartošová

9.8.2023 v 11:50 | Karma: 29,24 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Pár špatných momentů Česti Strakatého

Všiml jsem si, že i ti nejlepší z tzv. mileniánů, kteří jsou mezi námi, trpí určitým neduhem. Ten neduh se projevuje vždy, když se začnou vztahovat ke svobodě, většinou totiž vůbec neví, o čem mluví.

21.6.2023 v 11:44 | Karma: 30,39 | Přečteno: 816x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik