Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Článek mě neskutečně naštval. Zase ženské zpátky k plotně, jste přece pitomé a nic se pořádně nenaučíte, a která s tím nesouhlasí, je hysterka. Pořád ty kecy, jak muži mění svět, ale už se nenapíše, že jen ke svému prospěchu. A to věčné vytahování ženské role, nechte už konečně ženské být tím, čím chtějí, ne jen tím, co z nich chtějí mít muži. A žádný mužský ochranitelský pud neexistuje. pokud se tak nějaký muž projevuje, tak jenom ve chvíli, když chce ženskou dostat do postele. pokud k tomu již není vhodná, tak se na ni vykašle.

1 0
možnosti
JH

Ahoj! Mně se to líbilo, i jsem se zasmála! Pěkný den!

2 0
možnosti
MT

Myslím, že jste se dopustil dosti bezuzdného generalizování, zjednodušení a povrchnosti. Rozdíly mezi muži a ženami jsou zcela samozřejmě, jsou biologicky dané rozdílným karyotypem a na to navázanou produkcí hormonů a z toho plynou rozdíly i ve fungování celého organismu. Přesto je nejpodstatnější individualita, kvality každého jednotlivce.

Pak už by se to dalo brát větu po větě a cupovat.:-) Ne, samozřejmě, že všechno ne, v lecčems máte pravdu, dnešní role jsou leckdy podivně pomíchané, ale spíš je dané tím, že dnešní velice bohatá společnost umožňuje kdejakému troubovi (ať už v ženské či mužské podobě), který by dřív kvůli své neschopnosti chcípnul u plotu, se vyšvihnout, neboť ho chrání hromada nesmyslných direktiv.

Nesouhlasím s tím, že gentlemanství je o nadhledu a "dámství" o decentnosti. Obojí je naopak o hlubokém pochopení podstaty života, pokoře a především o statečnosti.

3 0
možnosti
Foto

Tak ono je asi dobré vnímat článek především jako reakci na snahy prosadit tezi, že jsme si všichni rovni, v tomto případě na základě prokázání že máme stejnej mozek. Není to studie, která by tvrdila ženy jsou takové a muži takoví.

Většinově to je tak jak to popisuje autor, ale samozřejmě že člověk je neopakovatelná individualita a nelze v tomto směru nic zobecňovat.

2 0
možnosti
JB

J86a70n 42B32u90r30d21a

30. 9. 2016 11:55

Přijde mi kouzelný ten motiv, že žena, která je študovaná nebo nedejbože úspěšná, je roztomilá; roztomilá jako andulka, kterou někdo naučil říkat 'dobrý den', nebo psík, co přinesl větev.

1 0
možnosti
TH

Pretla a erekce je probel. To povazujete za rozdiöl? Ale to je preci biologie., tady nikdo zadne rozdily nerozporuje. Mimochodem, fakt, zkuste zapremyslet, zeny maji taky silnou sexulani touhu.

Prave to, ze ji nezminujete, patri k tem slavnym stereotypum.

0 0
možnosti
TH

Mezi pohlavími není žádný rozdíl, dovodil si okamžitě onen progresivní novinář, muž i žena jsou rozdílní jen na základě genderových stereotypů patriarchální minulosti.

Zdroj:http://klar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=552406

Mezi pohlavim je rozdil biologicky, treba, muzi maji ples jako vy, zeny spis ne. ATD.

Na ostatni rozdily moc neverim. jake rozdily to maji vubec byt? Rozhodne maji ale ruzne zkusenosti. A ty tvori spolecnost.

0 0
možnosti
Foto

Já vám nevím s tím gentlemanstvím. S přibývajícím věkem tak nějak víc vidím, že je to často pouhé pokrytectví a přetvářka užívaná za jasným cílem. Chápu, že je to často dáno oboustranným očekáváním.

Ale netvrdím tím, že skuteční gentlemani vymřeli.

1 0
možnosti
Foto

Tohle jste napsal moc pěkně. Možná bych k tomu sem tam něco měla, ale jen zcela nepodstatně. Souhlas aR^

1 0
možnosti
TT

Pane Jane, článek je pěkný, nicméně se opět nemohu zcela ztotožnit s některými Vašemi tezemi a zobecňováním. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
ES

Skvělá zpráva po ránu! Mozky stejné, stejně je málokdo používá. Emoce vypínají rozum. To znám z vlastní zkušenosti. Tak hurá do víru života! A zapnout mozek...

1 0
možnosti
TT

Souhlasím. Nicméně bych se zde (aby to bylo fér) vrátila k oněm tezím, se kterými mám problém.

1. Být samá pochybnostnení zrovna to, co by ženám vyhovovalo. Jestli je tady někdo zdrojem potřebyjistoty a bezpečí, pak je to právě žena! Atd.

Je nutno nezapomenout, že ona pochybnost je cesta k vědění. A to je důležité. Vědění nám bylo dáno, abychom se stávali moudřejšími. Mám to štěstí, že znám spoustu moudrých dívek a ne přechytralých, jak se Vy kriticky zmiňujete ve svém článku. Potřeba jistoty a bezpečí je pak vzájemná...

2. Žena není šťastnější, když je vzdělanější, natož když udělákariéru.

Kariéra je abstraktní pojem. Toto slovo bych nahradila posláním a seberealizací. Co se vzdělání týče, úzce souvisí s tím, co jsem napsala v bodě 1. a nesouvisí s výchovou neurotiček.

3. Proč má být špatně,že muži jsou důmyslnější? Že dokáží pronikat realitu, že jsou inovativní, žemění svět? Proč bychom měli očekávat od žen stejný přístup? Dočkáme se jenhysterie.

Bohužel nemohu souhlasit. Nevycházím z nijakých tabulek, ale z osobní zkušenosti, kdy mám opět možnost znát velké množství inovativních nehysterických žen, které muži dovedou ohodnotit, aniž by připouštěli, že by to mělo být naopak a také spoustu inovativních, ženami ohodnocených mužů. Je třeba hodnotit člověka individuálně a ne pouze na základě škatulek a onoho již zmíněného zobecňování...

0 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik