Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzdělanému lidu se těžko vládne ! Lidstvo se probouzí už hodně dávno, dosud měli převahu otrokáři, mocichtiví uzurpátoři všeho druhu, ale sebevědomí lidí roste a chtějí žít podle svého, ne podle něčího diktátu. Pokud se lidé skutečně probudí a své snažení zaměří tak, aby uspokojili nejen své potřeby, ale pomohli i jiným, pak to bude ta tušená revoluce hlav a srdcí, o níž snili ti největší velikáni našich dějin a začne nová éra toho, co deklarovali ideoví otcové Velké francouzské revoluce, která si dala za úkol dosáhnout mety Volnost - Rovnost - Bratrství. K těm prvním dvěma jsme se o kousek přiblížili, ale až naplníme smysl a podstatu nejtěžšího úkolu - Bratrství - pak si teprve zasloužíme onoho označení druhu v biologickém systému - Homo sapiens sapiens a postoupíme o další stupínek s názvem Homo humanus - Člověk ušlechtilý. Ale to nás a hlavně naše nástupce čeká ještě hodně práce a nástrah. Když neselžeme, můžeme naplnit smysl historického cíle lidské evoluce. Možná, že právě Trumpovo volební vítězství je prvním krůčkem na této nekonečné anabázi.

0 0
možnosti

Jeden z nejlepších článků, jaký jsem zde kdy četl.R^

0 0
možnosti

Svět je neuchopitelný a vždy byl. Ale vždy se najde někdo, čí někteří, kteří ho uchopit chtějí, ovšem nikdy ho nadlouho neudrží. Právě teď jsme v přeměně o které se neví jak dopadne. Jedno se zdá zřejmé, současným stylem to nejde.

0 0
možnosti

I dnešní doba má svůj historický cíl. Je starý. Pochází z dob před mnoha tisíci lety. A ten cíl je udržet vládnoucí třídu jako vládnoucí a nedovolit lidu chápat , co se děje. K tomu je nutno UDRŽOVAT LID V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI A PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ. A to se vládnoucím kruhům daří již mnoho tisíciletí.

Jen ta dnešní forma boje vládnoucích kruhů proti svému vlastnímu lidu, je tak nová, že ji téměř nikdo nechápe. A přitom je to tak jednoduché.

4 0
možnosti

Společnost která neuznává Desatero nevydrží. A dnešek je produktem minulých a i nynějších ideologů.

1 1
možnosti

Děkuji za vyjádření toho, co vnímám také, jen to nedokážu tak trefně popsat a pojmenovat :-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik