Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co třeba takový spalovač mrtvol, je to pro vás lidový, provinční film? tato potřeba vyvyšovat se nad druhé je příznakem falešného sebevědomí. filmaři nové vlny šedesátých let byli významní celosvětově a nepotřebovali se vymlouvat na společnost.

0 0
možnosti
Foto

navzdory tomu, že v lecčems souhlas, tak v něčem blábol. Naprosto zapomeňte, že by Miloš Forman točil čecháčkovské filmy donekonečna. Netočil. Tohle byl rozjezd, kterým si naopak otevřel cestu do světa, chtěl světu ukázat něco jiného než tenhle rudouslintaný budovatelský blábol - co se u nás točil...chtěl ukázat Evropě, že to někdo umí vidět... reál. Lidi!.. i když smolně se kvůli prostestu v Cannes, nebo kdeže to bylo, nepromítalo. Věděli, koho zvou.Tohle byl rozjezd, velmi dobrý a chytrý rozjezd...Potřeboval uchopit velká témata o svobodě. Miloš Forman má v sobě něco, kdy je to po Havlovi pro mně chlap číslo dva. Utekl by, odešel...netočil by tu. Pro mne ukázková svobodomyslnost. Nezůstal by tu...nevydržel by...

0 0
možnosti

Máte docela pravdu. Souvisí to ale s psychologií: někdo ničím dobrým nevyniká (jedině třeba blbostí), ale je silný extrovert, dává o sobě znát, není skromný ani pokorný. Někdo sice vyniká nebo dává o sobě dost znát, a ne vždy v dobrém, ale ve skrytu činí leccos dobrého, aniž by chtěl, aby to druzí věděli. Člověk je prostě komplikovaný tvor. Mě např. vždycky bude fascinovat V. Havel: jako samouk se naučil strašně moc (co by nedostal z komunistic. škol), uměl to umělecky i jinak zužitkovat, předat jiným, ale některé jeho osobní vlastnosti by mi úplně nesedly, nicméně jsem přesvědčená, že v dané době: 70., 80., 90. léta byl pro nás v podstatě tím nejlepším, co jsme mohli mít, duchovní rozměr většiny Čechů velmi pozitivně ovlivnil, a nebyl vždy ve všem úplně skromný (v něčem ale zase naopak byl), a ani by to nebylo přirozené, silná osobnost se musí aspoň někdy (zčásti) vybičovat k "neskromnosti", aby něco dokázala, a samozřejmě nejde jen o tu skromnost.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS