Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L64i88b54o97r 21B40í52l38e40k

16. 11. 2020 12:58

Média o mnozí zde třeba blogeři nezávisle na sobě zde předstírají, jak to s každým myslí dobře, pak dojde vždy na klasiku, že počty musí vyjít, jeden za 18 a druhý 20 -2

0 0
možnosti

Panu Mackovi: V 90. letech mnozí novináři vč. mne propadli až příliš "vlastenectví", což bohužel místy znamenalo přebírání tvrzení politiků bez prověření (proč co kdo prosazuje a s jakým skutečným dopadem např. na ekonomiku). Teprve postupně začala česká média střízlivět, ale ne dostatečně; ač začala rozkrývat kauzy korupce u nás, stejně novináři místy znovu naletěli na nové líbivé řečičky, ale je to i chyba odborníků nespojených s politiky ani byznysem, že sami zřejmě dostatečně neporovnávali, co jak děláme, proč se čím lišíme od Západu, zda bychom neměli např. líp tvořit předpisy, a nevnutili včas varování médiím, voličům, ale i politic. stranám. Teď jsme díky covidu-19 v jakési křeči, snad se z toho ale vzpamatujeme, pokud zůstaneme demokratickým právním státem. Asi jsme na tom přece jen líp, než některé jiné postkomunistic. země.

0 0
možnosti

Je to trošku obecně vzaté, platí to mj. na některá česká média. Mně např. vadí nižší úroveň některých redaktorů v ČT (myslím, že např. ČRO-Plus je na tom líp, pokud jde o objektivní zpravodajský servis i zasvěcenější nezávislé komentátory). Vadí mi, když se veřejnoprávní média pokoušejí dublovat bulvár. Západní korektní média jsou na tom lépe. Dnes mě např. rozčiluje, jak naše média do nekonečna opakují, že americký tisk něco tvrdí o volbách, ale proč nám nezprostředkují zákonný systém dohledu nad volbami, přece konečné slovo mají úřady (nikoli média) či nezávislí pozorovatelé přímo u průběhu voleb? Informace pro Čechy o covid-19 ze zahraničí jsou taky často "posunuté" mimo realitu, někdy je to tím, že redaktoři sami nestíhají či ani neumí sami ověřit, co skutečně v zahraničí ve vztahu ke covid-19 dělají, co platí ze zákona apod., na to mají mít aspoň ta veřejnoprávní média v ČR odborněji zdatnější spolupracovníky. Ani já nejsem ráda manipulována jak politiky, tak odborníky či médii v ČR (hurá na dovolenou do Řecka!; proboha proč jste dřív nezasáhli proti šíření nákazy!; rozvolníte ještě před vánocemi?; bude vakcína už v lednu, ač dostatečně nevyzkoušená?).

0 0
možnosti
Foto

Způsob, jakým česká média od počátku (a synchronizovaně) dezinformují o covidu-19, je trestuhodný a neprominutelný. Je zcela evidentní, že pokud by se takto chovala masmédia v době vojenského ohrožení země, stanuli by novináři a vydavatelé před zvláštním tribunálem. Válka momentálně nehrozí; ale škody zdravotní, společenské a ekonomické budou zřejmě mimořádné.

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760012

0 0
možnosti
Foto

Propaganda takto funguje od samého počátku, od tzv. sametové revoluce

1 0
možnosti

Jedna věc se novinářům u mnoha lidí dačí znamenitě:

O někom začnou psát jako o straně ctnostné a o druhém začnou psát jako o padouchovi. A hodně lidí tím úplně vykolejí natolik, že začnou volit tu stranu "ctnostnou".

Takže ta nálepka "slušný" nebo naopak "neslušný" je nakonec silnější než jakékoli věcné argumenty.

"Já zde migranty nechci, ale přeci nebudu volit toho a toho, když je neslušnej. Radši budu volit toho a toho, když je slušnej."

Za dvacet let poznáme, zda bylo důležitější starat se o migraci, nebo sledovat údajnou slušnost toho či onoho politika.

Nebo jiný příklad:

To, zda se člověku opozičřní smlouva líbila, či nelíbila, je věcí názoru příslušné osoby. Avšak nálepky jako "zavedla zde korupční prostředí" jsou zcela mimo mísu, protože korupce je všudypřítomná a byla tady před opozziční smlouvou, během ní a je tady i dvacet let po ní. To je střízlivé hodnocení sistuace, které ji ani neobhajuje, ani neposílá do pekel. Ale přesto se dodnes najdou lidé, kteří tvrdí takový nesmysl, že bez opoziční smlouvy by zde nebylo žádné korupce.

U mnoha lidí se novinářům daří zasadit do myšlení lidí zcela schématické uvažování "padouch, nebo hrdina". A potom už je manipulace snadná.

2 0
možnosti

L28i26b95o76r 75B92í22l84e83k

16. 11. 2020 13:09

Víte, co je to zastírání skutečných problémů, převelit pozornost někam jinam

1 0
možnosti
Foto

Ad téze v perexu: Tak tomu bylo vždy a ještě ve větší míře.

0 0
možnosti
Foto

Vážený autore, já si osobně myslím, že to je ještě horší. Když s odstupem pozoruji naši českou společnost, tak si myslím, že kormidelníci médií již dosáhli svého. V rámci „svobody slova“ si za minulá tři desetiletí vychovali spokojené strávníky. Paleta pokrmů je tak rozmanitá, že nikdo nezůstane o hladu. Ve své podstatě je každý spokojen, každý si našel vyhovující chůvu. Každý má svůj zdroj „vědění“. A ten absolutně správný a „pravdivý“. A ta rozmanitost je taková, že když se nějaký novinář přeci jenom rozhodne hlásat pravdu, tak vlastně tone v záplavě nepravd. A tragédie je, že tomu tonoucímu nikdo nepřispěchá na pomoc. Spíše si vyslouží všeobecný posměch.

3 0
možnosti

Naprostý souhlasR^.

Hlídací pes už je dávno mrtev.

Evokuje mi to scénku se zlodějem z mých milovaných kreslených Rychlých šípů:

"Pes je otráven - cesta je volná". :-)

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS