Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"ČT przní poslední klasický žánr, který ještě zbyl, a poslední desetiletí z něj dělá genderem zahuštěný spotřební brak"

No, něco se přece jen povedlo. A třeba v případě Viktora Tauše (Vodník, Zrádci...) se naopak objevovala kritika, že jde až o moc artové projekty:-)

"Jakási pí. Bláhová, novinářka Respektu, ho kritizovala, poprávu, že se mu to nepovedlo, ale pak se řečnicky zeptala, jaké krimi to měl na mysli? Chtěla tím zřejmě říct, že jaképak šedesátky, ale jen tím projevila nevědomost."

A nemohla být ona otázka myšlena nikoli ve smyslu toho, že v 60. letech nevznikaly kvalitní detektivky, ale že v nepodařeném Renčově díle žádná souvztažnost s 60. lety (tvůrcem proklamovaná) zkrátka není?

0 0
možnosti

Řekl bych že ta debilizace je výsledek normalizace - a to i té poplyšákovské. A co je normalizace? a nezůstat jen u hesel? (o ní) Normalizace je Opakování. Hesla. Odkazy sama na sebe ... plochost. To vše najdete v takové tvorbě (např. "oblíbený" Anděl páně I,II,III etc. an ininitum do umoření diváka ;-)) ... ač zřejmě sama sobě nevědomě. Řekněte, jak z toho ven? ... Řekl bych, že to je stále ten pocit revolučnosti zbaven okovů ... a i té revolučnosti, která se nám tak nějak sem a tam stále prohání po těch Václavácích ... ukáže někdo opravdu tu stále novou tvorbu? respektive tu starou (např. Pyšná princezna)... ??? ... zdá se že umění zaspalo ve své sametové revolučnosti která nebyla revolucí ale jen pokračováním absurdního dramatu ... nová (stará) tvorba teprve přijde ... aneb kdo položí výzvu nikoliv dá odpověď ??? ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=6VZOwFLYkxM&list=PL8GOrg_tRcbHJfbIF17jXY-yeJSz-atk5

https://www.youtube.com/watch?v=goEjCi5TIwo

3 0
možnosti

Filip Renč to udělal tak špatně, aby naštval lidi, kteří musí platit poplatky ČT.

2 1
možnosti
Foto

A v České televizi není nikdo, kdo by to rozpoznal.... ;-DRv

1 0
možnosti

jj .. chandler ..dodnes si pamatuju, jak jsem byl překvapen, když jsem čet loučení s lennoxem ..skoro určitě jsem to dříve četl jako povídku

2 0
možnosti

Na americkou , nebo zahraniční detektivku se lze podívat i podruhé .

Na českou , krom uvedených v příspěvku pana Ráže , lze vydržet koukat max. prvních deset minut.

1 0
možnosti

J18a93n 88R29á61ž

31. 1. 2021 19:44

Český krimi žánr v TV nejde házet do "jednoho pytle". Jsem také čtenářský absolvent stovek detektivních románů ze všech koutů světa i divák krimi TV seriálů různých produkcí. Považuji se tedy i za dosti poučeného, ale přísný kritik českých krmi seriálů nejsem. Například se mi líbily Labyrint, Rapl, Temný kraj a některé díly Policie Modrava i Specialistů první řady. Na Meduzu jsem se dívat nechtěl, ale po přečtení ostrých kritik, jsem se na jeden díl ze zvědavosti podíval, abych posoudil, do jaké míry mají pravdu. Můj dojem: Kritikové se nemýlili a tak na další díly se už moje pozornost neupne.

PS. Aby bylo jasné jaký mám vkus, tak za jeden z nejlepších TV seriálů tohoto žánru vůbec, považuji americký Jesse Stone: Stone Cold se skvělým Tomem Selleckem v hlavní roli, který uvedla na náš TV trh PRIMA MAX..

3 0
možnosti
Foto

Cirkus Bukowsky byl také výborný

0 0
možnosti

Úpadek v ČR bohužel veřejnoprávní ČT podporuje i zahlcováním občanů nákupem braku ze zahraničí (nebo věcí, které jsme viděli už mnohokrát a už se poněkud přežily), neměla by konkurovat soukr. televizím, měla by jít po nejzdařilejších televiz. inscenacích či filmech v západ. či skandináv. části Evropy, všeobecně posouvat laťku vkusu populace, vč. kvalitnějších detektivek.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS