Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ ... neb zhasnutá světla ... on souvisí i ten Anděl páně např s církevnímu restitucemi ...

0 0
možnosti

Nejen Českému lvu viditelně trčí sláma z bot, ale také všech rádobykulturních a sportovních šou, které si tolik oblíbila naše TV.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Film jsem neviděl. Laciný kýč nemůže vzniknout tím, že vypovídá o nějaké určité době. Pokud absentuje umělecká invence a je nahrazena povrchní výpovědí za použití jalové vyumělkovanosti, pak filmu konkrétní doba nic neubere ani nepřidá. Předpokládám, že film nevznikal v představě, že přijde cowidová pandemie, která navždy smete lidstvo z povrchu Světa a že má šanci oslovit jen ty, kteří už o daném období už něco četli a viděli a kteří jsou si jisti, že už je nic nepřekvapí, neosloví a nezaujme. Ostatně ani učebnice dějepisu se nepřestaly tisknout v očekávání totátní katastrofy.

Předjímat, čím se divák dojímá a že se dojímá s nulovým vnitřním prožitkem, je, zdá se mi protimluv. Navíc tato sugesce působí poněkud povýšeně. Podobný dojem mám ze slov o kultu oběti. Toto východisko v žádné tvorbě nespatřuji, i když jinde mohou různé komplexy podvědomě jistě působit. Svou kritiku nespatřeného (tedy vlastně tématu) jste "ozdobil" hrátkou se jménem pana Slámy i se jménem svým, což Vašemu textu dodává (pro mne) nádech marnivosti a nepřesvědčivosti již vanoucímu pseudointelektuálnímu větru slov.

Avšak hluboký souhlas s tím, že exustují velmi aktuální témata, a to i témata velmi palčivá. Tím je současná atmosféra ve společnosti stále podobnější té, jež se zdála pominout. To ovšem zároveň vysvětluje příčiny toho, že tato témata s celou jejich tíží bývají spíše potěžkávána než uchopena a srdnatě zaremmbovsky vyzdvižena na světlo a následně do deště ovací.

1 0
možnosti
Foto

Fascinující je, že i když jste film neviděl, dokážete na to téma napsat rozsáhlý článek a ještě máte více méně pravdu v tom, že to není bůh ví co.;-D Ale ne proto, že by se týkal druhé světové války. I o ní se dá natočit skvělý film. Krajina ve stínu má jiný problém. Ten film je jako kapitola z učebnice dějepisu pro základní školy, která chce na dvou stránkách obsáhnou celé válečné dění. Proto je pak jen povrchním souborem obrázků. Ale nejen on...;-)

2 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé.

Nicméně bych měl jednu prosbu: nějaké konkrétní příklady moderny a soudobého osvícenství by se nenašly?

Přeci nás nenecháte tápat se slámou v botách!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS