Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ přesně, chybí tomu lidský rozměr, ikdyž "kampaň nejsme jen čísla" je lidská, pozůstalým je smutno po člověku který odešel a za čísly jsou konkrétní lidé. Ovšem těžko se zbavuji dojmu, že jde především o citové vydírání. Vyvážené by to bylo kampaní - tyto děti se narodily v době covidové. O narozených nevíme nic, kromě těch ve svém nejbližším okolí.

0 0
možnosti
Foto

Čím víc nakažených, tím víc zlých mutací může hypoteticky vzniknout. Smrtelnějších, nakažlivějších, odolných vůči očkování, s horšími následky (britská, brazilská i jihoafrická mohou být proti nim pouze slabý čajíček). Tím víc se musí omezovat život i ekonomika, aby se zabránilo katastrofě. Samozřejmě by mohly převládnout i hodnější mutace, ale to nikdo nemůže předvídat a nelze na to spoléhat.

Navíc trasování selhalo z velké části kvůli sobectví - neochotě lidí hlásit konatkty, technickým i lidským problémům, bezohlednému roznášení některými lidmi (velké večírky, bujaré hromadné popíjení, odmítání a nenošení roušek), politickým zájmům odkládat povinné roušky.

Kdyby každý cítil zodpovědnost, aby se nemoc šířila co nejmíň, mohlo být nakažených výrazně míň, trasování mohlo nákazu víc omezit a opatření mohla být mnohem kratší a třeba i mírnější.

Ale ne, my jsme přece svobodní a máme právo na lidi prskat bacily, vždyť přece mají tak nízkou smrtnost! Nám nikdo svobodu brát nebude!

A že z "oni" nás dělají pouhá čísla statistiky?

Zeptejte se těch milionů mrtvých, jestli jsou spokojeni se svým zařazením ve statistikách, po nichž zůstal pouze záznam v tabulce obětí koroanviru a smutek.

Zeptejte se, jaké je to týdny umírat nebo skoro umírat a nemoci dýchat. Představte si, že se dva týdny v kuse topíte. Chcete to prodělat? Chcete někoho svou neopatrností nakazit a způsobit mu takový zážitek a třeba i smrt, byť by mu bylo osmdesát? Pustíte neotestované do práce a do školy? Máte právo to za oběti rozhodnout? Za tisíce, desetitisíce lidí?

Zeptejte se lidí s trvalými následky.

A vy řeknete "ochrana desetitisíců rizikových", zatímco se uvádějí i dva a leckde víc milionů rizikových lidí. V článcích a diskusích létají čísla, která si lidé vycucali z prstu. Nehledě na to, že jako rizikový se může ukázat i mladý zdravý člověk nebo dítě s velkým potenciálem. To vy jste dnes udělal z osudů jednotlivých lidí pouhá statistická čísla.

A ne, nepovažuji všechna vládní opatření za správná.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS