Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dávám Vám za pravdu, představa těch tvorů ,které po desítkách hází někam do plynu je fakt drásající - a přesně, najednou ani pes neštěkne. No a co, jsou to jen slepice, hlavně chceme levná vejce. Je to hnus. Jen ať jsou vejce řádně drahá, ať to těm chudákům slepicím zajistí alespoň slušný život. A nám vůbec neuškodí trochu míň rozežranosti a snad i víc budeme vážit, kolik vajec vlastně musíme spotřebovat.

2 1
možnosti

A víte vy vůbec kdo rozhodl o likvidaci těch slepic a vajec ?

zemědělec to nebyl !!!

:-P

0 0
možnosti
Foto

Mě to nepřekvapuje. Je to klasické státní řešení problému.

1 0
možnosti
Foto

Hlavně by měla být legislativa, která by omezovala množství drůbeže chovaném na jednom místě. Místo toho poslanci tři dny rokují o nedůvěře vlády. Dnes jsem viděla ve zprávách reportáž o zdražujících se vejcích a při rozhovoru s chovatelem byl záběr na volně pohybující se opeřené slepice ve venkovním výběhu, dostatečně velkém. Pěkný pohled. Když člověk využívá a zabíjí zvířata, měl by se alespoň postarat o jejich šťastný život. V reportáži bylo vidět, že když se chce, tak to jde.

4 1
možnosti

nikdo to v ČR není ani ochoten, ani schopen zaplatit. V mém koutě jsou vejce z výběhu skoro dvakrát tak drahá jak vejce z klecí, podobně s drůbežím i hovězím masem. Podle běžných mikroekonomických zákonitostí, pokud odeberete nízkonákladové zboží z trhu, zvýší se cena i toho luxusnějšího, a najednou jste na patnácti, dvaceti korunách za vejce jen to švihne. Já s vámi soucítím a řadu živočišných výrobků kupuju jen v té nejdražší variantě, ale nemyslím že je to celospolečensky průchodné.

0 0
možnosti

R^Smutný blog k zamyšlení, ale je vidět že slepice jsou záležitost vesnic takže je lepší řešit kouše ten flanel nebo ne? Jen pro bývalou paní kandidátku.. bavlněný flanel nekouše.

1 0
možnosti

J66a33n 29H94u89r93k42a

19. 1. 2023 16:11

chystal jsem se psát totéž...ale čekal jsem na odpovědi od veterinární kliky...a jsou tak šokující že nevím co s tím protože by mě zdejší biřici určitě smázli...R^

0 0
možnosti
Foto

Výborné zamyšlení na téma, které mi v posledních dnech vrtá hlavou a cítím tiché zoufalství.

6 0
možnosti

Když stát nařídí - farmář musí poslechnout - ať se vám to líbí, či ne.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Taky už pár týdnů přemýšlím, jestli je opravdu nutné všechny ty slepice zplynovat. Jestli opravdu nejde dát chov do karantény, zkusit léčit... Neskutečná jatka...

6 0
možnosti

Naše legislativa je v tomto směru jednoznačná.

Nicméně, že některé státy EU dokáží si vyřídit vyjímky bylo zřejmé minimálně u prasečího moru, kdy klidně dál vyváželi své vepřové maso, i když se u nich nákaza prasečím morem prokazatelně šířila.

A kdo ví, jak to dělají s tou ptačí chřipkou.

;-(

0 0
možnosti
Foto

R^R^ Je to hanba civilizace. Přispívám na dožití jednotlivcům z miliard, kteří dostanou šanci.

10 0
možnosti
Foto

... a přitom stačilo napsat - nemám rád vejce...

1 11
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik