Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka proti mužům už nějaký čas eskaluje...

Ten radikální řez mezi autenticitou a pózovitostí, která dnes převládá, jsem zahlédl nedávno na DVTV. Pan Veselovský si pozval J. Mareše, bývalého kriminalistu, úspěšného scénáristu Případů 1. oddělení.

Ten radikální řez mezi autenticitou a pózovitostí, která dnes převládá, jsem zahlédl nedávno na DVTV. Pan Veselovský si pozval J. Mareše, bývalého kriminalistu, úspěšného scénáristu Případů 1. oddělení. Mám rád kriminálky a proto oceňuji, že posledních deset let u nás vzniká něco, co je v záplavě umělých blbin reálné a pravdivé. Nevím, jaký má názor pan Veselovský, ale svými dotazy, kterými častoval svého hosta, spíš dokázal, že ten seriál si ani předem nenastudoval.

Nevidím mu do duše, ale jeho ležérnost vypadá, že je přímo závislá na tom, co pan moderátor vyznává. Aktuálně.cz slouží všem možným modním myšlenkám a je s podivem, že si pozvalo zástupce úplně opačného světa. Jde trochu o paradox, mimořádný seriál ČT, který vznikl ještě v době, kdy vznikat mohl. Kdyby se nestal vlajkovou lodí domácí tvorby, byl by dnes snadno odstranitelný. Tolik testosteronu, který na oddělení vražd stříká, je přece vrchol toxicity!

Sranda je, že vše reálné začíná být dnes toxické. Může J. Mareš za to, že vraždy jsou těžká váha, kterou snesou je málokteří otrlí chlapi, že se tam květinky nevyskytují? Ukazuje, co zná, ale nějaký amatér, který neviděl ani poslední díl, než se začal tázat, mu klade otázky typu, proč tam není víc žen nebo proč se mluví nekorektně? To je potíž autenticity, že říká, jaký svět reálně je. Jenomže ideologie chce vysněný blud, de facto svět zdání a vylhanosti, proto se to tak tříská.

Když se nehodí pravda, prostě ji přehlídneme. To je nejtypičtější rys, kterým se vyznačuje každá ideologie. Je úplně jedno, jestli na faleš narazíme v komunismu nebo v progresivismu, atmosféra zdání je stále tatáž, prosáklá angažovaností a oportunismem, stále tytéž formy pózy a přetvářky. Pan Veselovský je dle mého pokrytec, jelikož pěje píseň těch, kdo mu dávají na chleba. Nad pravdu se okázale povyšuje, jako kdyby jeho lež byla asi něco voňavějšího.   

Jsou to vlastně takoví duševní invalidé. Přimkli se k módě, novým trendům, aby uspěli, ale jejich obzor zakrněl. Ono stačí opakovat stále dokola, jak je ve společnosti plno chudáčků, zatímco pofidérní většina je utlačuje, kudy chodí. Tady se už dávno válčí proti mužům; jen by si to měli všichni přiznat. A pak muži, co vyšetřovali vraždy, napíšou detektivku, která si nebere servítky. Která působí jako zjevení, protože je dnes běžné, že v krimi je plno majorek a zjemnělých chlapců, co objasňují i ty nejbrutálnější vraždy.

Taková vylhanost probíhá už dvacet let. Většina lidí zkonformněla a ani se nad tím nepozastaví. Realita sice nějak přežívá, ale v médiích se už o ní nemluví - je to tabu. Ano, občas se i na vraždy dostane žena, která má odolný žaludek. Ale funguje podle pravidel, která definuje zločin a ten se neptá, zdali to zvládá. Anebo vykonává operativu zaměřenou na empatické vytěžení důkazů. Každý tým potřebuje určité typy, kolektiv sám si určí, jaké potřebuje pohlaví.  

Dnešní idealizace žen je atentátem na kvalitu. Nejlíp je to vidět v umění, jak rychle upadá. Když nová nositelka Státní ceny za literaturu si stýská, že je teprve třetí žena, je to frapantní. To, že ji zvolilo pět žen a dva zženštilci v úsměvné porotě, raději nezmiňuje. Psát o nastudovaných tématech, kde neriskujete sami sebe, je falešný kalkul, protože nevyjadřuje nic, co by dnešek přesáhlo: Ale hlavně že bojujete proti mužské toxicitě a vytváříte vylhaný svět plný neživotných hrdinek...

Ukázka z knihy Deník spisovatele

Autor: Jan Klar | úterý 8.11.2022 11:51 | karma článku: 34,09 | přečteno: 1169x
  • Další články autora

Jan Klar

Nesmrtelné Otázky Václava Moravce

Ředitelé České televize se celkem pravidelně střídají, ale Václav Moravec a jeho Otázky zůstávají: Je na tom až něco zvrhlého, když si uvědomíme cestu mladého novináře k dnešní konformitě.

5.12.2023 v 11:52 | Karma: 38,65 | Přečteno: 1611x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Když koně umírají na Taxisově příkopu

Tuším, že to napsal K. Čapek, že vrchol animální krásy ztělesňuje hlava německého ovčáka a nejsem si jistý, že možná dodal, že i hlava tygra. Já bych k tomu přidal zjev závodního koně, před dostihem, jak jsem ho vídal

11.10.2023 v 11:52 | Karma: 21,18 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Poplatky ČT a ČRo je holý masochismus

Vynechám Českou televizi a její angažovanou bezduchost (zejména ve zpravodajství a publicistice) a napíšu něco o rozhlasu, na něhož platím taktéž povinné poplatky.

20.9.2023 v 11:52 | Karma: 33,42 | Přečteno: 903x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Utrýzněná moderátorka Linda Bartošová

Ten utrýzněný tón, který žadoní o pozornost, jako kdyby byl pro dnešní mladé ženy typický. Asi bych si dalšího „munchovského“ výkřiku nevšiml, kdyby se jistá Linda Bartošová

9.8.2023 v 11:50 | Karma: 29,24 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Ostatní

Jan Klar

Pár špatných momentů Česti Strakatého

Všiml jsem si, že i ti nejlepší z tzv. mileniánů, kteří jsou mezi námi, trpí určitým neduhem. Ten neduh se projevuje vždy, když se začnou vztahovat ke svobodě, většinou totiž vůbec neví, o čem mluví.

21.6.2023 v 11:44 | Karma: 30,39 | Přečteno: 816x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik