Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M92i37l32a84n 27B43í37l82e65k

28. 7. 2019 17:52

Já bych se Hřebejka možná zastal. Myslím, že tak trochu hraje roli Viewegha filmu ve smyslu toho, že je hromosvodem nářků na obecný stav tuzemské kinematografie. Přitom on už má svým způsobem "odpracováno", pár povedených bijáků natočil; dnes (ale vlastně už delší čas) by měla přicházet s něčím novým, neotřelým mladší generace.

A ani ten aktivismus by nemusel být úplně na škodu. Stačí si vzpomenout právě na 60. léta, kdy vznikalo mnoho filmů o nedávné minulosti (čímž se samozřejmě tvůrci vyjadřovali i k současnosti). A někteří z nich se zapojovali i přímo do veřejného života. Nakonec i takový Godard rozhodně nebyl ke společenskému dění netečný:-)

Jinak ten Belmondův přístup má v sobě jistou ironii; proslulost mu mj. přineslo hraní ve filmech francouzské nové vlny, tedy v hnutí tvůrců, kteří často (Godard, Truffaut, Rohmer...) začínali jako filmoví kritici.

1 0
možnosti
Foto

J31a33n 27Š44i34k

28. 7. 2019 16:29

Nedokážu až tak posoudit, že s českým filmem je vše jak píšete. Mám pouze podobný pocit. V názoru na pana Hřebejka a jeho filmy se s Vámi však shoduji. Myslím si, že třeba v případě Pelíšků měl štěstí na scénář. Podle mě režisér dobrý není, jeho detektivky pro ČT jsou toho důkazem.

3 0
možnosti
DH

Přesně, ten Hřebejkův aktivismus je až odporný, po té co prohlásil, že rudá a hnědá prasata dostala Zemana na hrad, bych už na žádný jeho film nešla. A on také žádné filmy nepotřebuje točit, je velký kámoš s podobně aktvistickou ČT a točí pro ni agitky.

5 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik