Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

RvRvRvPane Klare, tím Vším "stárnoucí tetky a strejce z blbákova" vyjadřujete jen svoji naprostou ubohost. Těmi strejci a tetkami z blbákova (ať stárnoucími, nebo "mládnoucími") jsou všicni ti, včetně Vás, kteří tak nehorázně, povýšeně a primitivně nálepkují své spoluobčany.

Styďte se!

1 0
možnosti
JR

J51a89n 93R73á69ž

1. 12. 2019 13:29

Je naivní si myslet, že novelizace veřejného prostoru je něco, co zmizí a veřejný prostor zaplní filozofové. Všechny dosud živé myšlenky filozofů vznikly ve stavu klidu těla i mysli a získáním životních zkušeností . Jen stav vnitřního klidu je schopen produkce nadčasového "moudra", čehož jen málo kdo dnes dosáhnout umi, protože jen málo kdo má odvahu a silnou vůli z tohoto deformovaného veřejného prostoru, byť na přechodnou dobu vystoupit.

No a právě ti, které nazýváte "strejci a tetkami z blbákova" dospívaji věkem a zkušenostmi do stavu, kdy se cíleně odpoutají od toho nivelizovaného veřejného prostoru a abstrahují "mediální nudu". Tak mají čas, životní zkušenosti i vědomosti zabývat se základními existenciálními otázkami.

Nepodceňujte nás, dědky a tetky z blbákova!

0 0
možnosti
OP

Filozofii nechte filozofům, tetky a strejdové z blbákova potřebují bič a je jedno, zda se budou bát čertů nebo bubáků.

Snižování úrovně ve školství a ve všeobecné výchově je nejzásadnější problém

0 0
možnosti
JR

J95a86n 45R12á84ž

1. 12. 2019 13:02

Jsem strejc z blbákova a ty pitomé řeči na mou adresu, od Vás i autora mne sice nechávají klidným, ale nenechává mne klidným vyjádření, že strejci a tetky z blbákova vstřebávají jen jednoduché informace a ty složité vstřebává kdo? Nějaká samozvaná intelektuální elita do které se řadíte Vy nebo autor blogu, že se o mně a mých známých žijících v blbákově vyjadřujete tak pohrdlivě?

Ke vstřebávání jen jednoduchých informací vede dnešní postfaktická doba mladé, kteří jsou zahrnováni terabajty informací z internetu, které nejenom nemají čas vstřebat, nemají zkušenosti jak informace filtrovat na ty, co jsou pro život užitečné a na ty, které je lepší abstrahovat a ve škole je selekci dat neučí, neb tam nikdo na to nemá čas a málo kdo znalosti je to naučit. . Školství je takové jaké je, protože materiál, který školství na nižší úrovni řídí a ve škole většinou učí, má myšlení zakrněné v minulém století.

0 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2833x
 www.klar-knihy.cz

 

 

Seznam rubrik