Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J96o96s24e89f 72P33o65t36r

16. 2. 2020 20:12

Nesouhlasím s vámi v myšlence :"Právě důraz na každého člověka (bez jakékoliv diskriminace) uvolňuje ve společnosti tvůrčí energii, která vytváří mimořádný blahobyt, jaký Západ zažívá.

Důraz na každého člověka zdaleka nepřinesla liberální demokracie. Důraz na každého člověka je obsažen v myšlení středověké i novověké Evropy z náboženského systému, který tvrdil, že každý člověk je rovnocenný a je obrazem Boha a že jeho osud je závislý na tom jak se bude aktivně projevovat , liberální demokracie ho jen objevila na dala mu filozofický náboj

A v současné době tento důraz přestává platit. Společnost se rozděluje na ty co realizují tvůrčí energii a na masu těch, kteří rezignují. Dokonale jasné je, když s lidmi mluvíte , lidé do, řekněme 45 let mluví o tom, jak se vyhnout práci, jak marodit, jak získat peníze bez práce, lidé nad 45 let se nebaví o ničem jiném, než o důchodu, za kolik, co pak budou dělat, jak pak budou šťastní....

0 0
možnosti

J95i37r62i 89T87i61c45h64y

16. 2. 2020 17:23

V soucasne dobe uz neni na "zapade" skutecna demokracie, je to zdegenerovany system, kde netvurci, silne kricici mensiny ovladaji spolecnost a jeji zakony. Jmenuji jen nektere: falesni zeleni, prominentni homosexualove, shnili liberalove, bojovnici proti "rasismu" (kdykoli se jim to hodi), zastanci "rovnosti" muzu a zen, promoteri multi kultury. nepratele "bileho extremism", potlacovatele jakehokoli rozdilneho nazoru, ktery neni "liberalni".

2 0
možnosti

Námět k zamyšlení: Američani okupovali Afghánistán a když zajmou nepřítele - domorodce - mučí ho - dočetli jsme se to nyní v kauze afghánského vládního vojáka, který zastřelil českého vojáka. Je to liberálně-demokratický postup? Jsou USA liberální demokracie, když jejich armáda mučí cizí vojáky? Nebo co je to za režim?

0 1
možnosti

J80a78n 27R49á28ž

16. 2. 2020 12:22

Liberální demokracie je zhuntovaná, protože se stala útočištěm slabochů, kteří se bojí individuální svobody myšlení. Proto se už dlouho z řad t.zv. "liberálních demokratů" nevygenerovala silná a všeobecně respektovaná osobnost. A to nejenom u nás!

3 0
možnosti

Liberální domokracie je tak zhuntovaná proto, že klade na práva jednostranný důraz. V normálním stavu by platilo, že práva a povinnosti musejí být v rovnováze.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS