Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62o95s46e43f 46P71o22t16r

29. 11. 2020 21:29

Pane spisovateli,

uvědomte si, že na jedné straně nás chcete vychovávat, ale na druhé straně, vy, žijete ve falešné virtuální realitě. Důkazem jsou vaše slova :"Jedině chytrost nás odlišuje od středověku. Osvícenský rozum si žádá otevřenost, opak vede k tmářství". Dnešní stav, jak vy říkáte "osvícenost" je historickým důsledkem středověkého myšlení. Na základě tohoto myšlení vznikla demokracie, věda, průmyslová výroba, umění na nejvyšší úrovni, které už nikdy nebude překonané, a celý svět to horečně přejímá.

Pletete si technologický vývoj s lidským vědomím. Lidské vědomí je autonomní. ohraničené touhou po štěstí, které se nedostává, nemocemi a smrtí. To se od středověku, ani po celou existenci lidstva nezměnilo. Vaše myšlení je zatřené neomarxistické myšlení a k tomu bych vás chtěl upozornit, že věda do dneška vysvětluje svět pouze a jen jak funguje, nikoliv proč. Věda dodneška nevysvětlila ani jednu fundamentální otázku počínaje Velkým třeskem a konče lidským vědomím.

Pouze omezenci a polovzdělanci opakují marxistické myšlenky o zaostalém středověku.

0 0
možnosti

Ti chlapci, co to dnes vedou, se cítí nepostižitelní. Jednou se budou obhajovat, že oni nic nevěděli. Stejně jako zločinci v Říši nebo nedávno v bývalé Jugoslávii. Doufám, že spravedlnost si je jednou najde ....

2 1
možnosti
Foto

"Naprosto chápu ty, kdo se cítí být ohroženi. Mohou patřit mezi rizikové, bojí se viru, žádají od druhých ohledy." Pojímáte to poněkud jednostranně, nejde o to, aby jim byly přiznávány mimořádné ohledy, úplně stačí dodržovat demokratická pravidla a nenarušovat kruhy ostatních, s čím máme nyní silný problém.

S plošnými opatřeními máte pravdu, ač v první vlně smysl měla, než byl virus lépe poznán, protože jsem přesvědčen, že bez nich by náš zdravotnický systém zkolaboval.

Oprávněně se dožadujete chytrosti, protože to je, podle mne to, co našemu vedení chybí a k čemu se jen opatrně a pomaloučku blíží; zatím to spíš byl způsob pokus - omyl.

0 0
možnosti

To přirovnání v poslední větě trochu, tedy velmi kulhá...k této otrocké doktrině máme i při stávajícím srabu hodně daleko...

2 0
možnosti
Foto

Trochu to na mne působí dojmem autorova sobectví, nepochopení (ač se chytrosti dovolává) a značné arogance. Ale určitě se mýlím.:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS