Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak že podle Vás se Zátopek prosadil díky svému osobitému běžeckému stylu? Aha, já si naivně myslel, že za úspěchem stálo jeho tréninkové úsilí, vytrvalost, nezlomnost, touha po vítězství a ochota riskovat. Napsal jste hloupost a zabalil ji do filozofického přemítání rádoby odborníka na filmovou tvorbu. Ať se Vám daří, dneska to neklaplo.

0 0
možnosti

J68a90n 97K79l27a95r

9. 9. 2021 14:54

A jak myslíte, že vzniká osobitý styl v čemkoliv? Není výsledkem právě toho všeho, co jste tady puntičkářsky sepsal? To je právě průvodním jevem post-postmoderní doby, jak je dnes běžně definovaná, že každý polovzdělanec má naprosto banální poznámky a netuší, že se ztrapňuje. Ale napsal jste mi slušnou větu na závěr a proto jsem vám odpověděl. Jinak platí, že orel much nelapá... Pěkný den.

0 0
možnosti

Vaše kritika filmu je z mého pohledu póza. Hrajete v ní roli jakéhosi všeználka, ale čtenář vašeho blogu se o filmu vlastně nedoví nic, jen váš názor, že film není autentický, není pravdivý a pouze kopíruje realitu. To ovšem jenom tvrdíte a nijak nedokládáte a ve zbytku textu dokola meldujete o tom, co je autenticita a pravdivost.

Z jakého titulu tvrdíte, že pravdivost se dnes ztrácí v pozérství a komerci? Vy přece nejste ten, kdo něco takového může reálně posoudit. To je zcela zřejmé. A co znamená dnes? A kde se ta pravdivost ztrácí? U nás? Na celém světě? Víte, jak je na tom v tomto směru Chodsko, Valašsko, Vanuatu, Pobřeží slonoviny, Salzbursko, Surinam...? Je to pouze váš úhel pohledu, na který máte jistě nárok, ale nemůžete ho vydávat za obecně platný.

Zamyslel jste se nad tím, zda to, co píšete, není jen póza?

3 0
možnosti

Film jsem neviděla, ale až se naň podívám, zhodnodím ho sama, ne podle něčího názoru a vkusu.

0 0
možnosti
Foto

Film ani vidět nehodlám, ale až se na něj podívám, zhodnotím jej ne podle vašeho názoru a vkusu. ;-D

0 0
možnosti

"obsah je poplatný dnešní době, jak ideově tak i tím, jak se chce líbit - prodat."

Tak tomu ale bylo vždy, že drtivá část filmové produkce se chtěla líbit - a prodat.

No a i leckterá komerční díla se nakonec stala klasikou:-)

"Kvůli postmoderně se vytrácí pravdivost, nositelka velkých skutků a rolí. Je v tom určitý regres, cesta do infantility, vyhýbání se sama sobě. Autoři nejsou svébytní, ale dělají to, co si myslí, že se od nich, aby uspěli, očekává"

David Lynch je řazen k postmoderně - a svébytnějšího filmaře, který kašle na očekávání publika, těžko najdete. Takže určitě nejde ze všeho vinit postmodernu. A z recenzí se mi zdá, že Zátopek nemá s postmodernou nic společného.

4 0
možnosti
Foto

Film Zátopek jsem zatím neviděla, ale za tu úvahu autorovo blogu karma. R^

1 0
možnosti
Foto

Za tento blog Vás nominuji na blopgera roku. R^

Připodotknu, že pózou můžeme zakrývat i to, že v hlobi duše je pusto a prázdno. A budu konkrétnější. Být synem slavného kameramana, chtít točit (jakékoli) filmy, to k natočení filmu stačí.

Ale pro natočení dobrého filmu je to zratraceně málo.

4 0
možnosti
Foto

Oprava: "blogera roku"

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS